Menu

Wat hebben we gedaan.

 

Home

Wat hebben we gedaan

Cijfers en Weetjes

Nieuwe aankopen

Links

Materieel

Model Railroad Manuals

E-mail Henk en Gert Jan

16102017

Het afgelopen weekend begonnen met het afmonteren van de pendelautomaat. Bindruggen op de bodem van het paneel gelijmd, en daar komen de draden door te lopen.

 

08082017

Vandaag maar weer eens een poosje op zolder bezig geweest. Was toch geen weer om op de tuin aan de gang te gaan. Heb de pendelautomaat in elkaar gezet en in het paneel ingebouwd. Komende dagen de draden van de automaat aansluiten op de bijliggende 25 polige plug, en dan kan ik hem uitproberen.

27022017

Afgelopen week van de wisselstraat voor de pendelautomaat doorverbonden naar een 25 Polige Sub-D connector.

 

06022017

Het plankje met de kleine wisselstraat voor de pendelautomaat is klaar.

Hier zitten gelijk alle aansluitingen op voor de pendelbaan. Reedcontacten, en aansluitingen voor de aan en afgaande rails.

En zo ziet de onderkant van het plankje eruit.

En hieronder het eindresultaat als het is teruggeplaatst in de tafel. Voorlopig zitten alle stripjes vast met een schroef, zodat ik nog iets kan schuiven met het plankje om de resterende rails erop aan te sluiten.

15012017

We moeten dit toch eens wat beter bij gaan houden, is alweer een jaar geleden. Afgelopen tijd wel het e.e.a. gedaan, o.a. de linkerkant van de baan een grote plaat boven gemaakt met led verlichting. Grote voordeel hiervan is dat we nu alle losse rommel die altijd op de baan lag opgeruimd is. Kunnen we ten alle tijden rijden als we willen. In de toekomst willen we ook iets maken wat we aan de voorkant kunnen hangen om de boel bij lang niet gebruiken proberen stofvrij te houden.

Verder hebben we via het N-spoorforum een idee opgedaan voor het monteren van wissels in de baan. Dus een stuk uit de baan gezaagd, en op dat uitgezaagde stuk de wissels een aandrijvingen gemonteerd. En als alles goed funtioneerd weer terugplaatsen in de baan. En de rest van de sporen aan leggen.

31012016

Kleine update van de afgelopen weken, na een paar maanden is het al raak, krom gereden lichtmast bij de goederen overslag, En niemand die weet hoe of wie het gedaan heeft.

Toch maar even de bewakings beelden terug gekeken, en jahoor, het bewijs is weer geleverd alcohol en verkeer gaan niet samen.

Verder de afgelopen weken wat ballastwerk gedaan, het grootste gedeelte van het station is nu geballast. En dan is het toch wel makkelijk als je de achterwand er zo uit kan schuiven.

En vandaag een stuk plexiglas langs de rand gezet, toch iets veiliger met langslopen, veeg je wat minder snel huisjes oid van de tafel af. En we kunnen zo de baan wat makkelijker afdekken als we er niet aan werken om stof tegen te gaan.

15012016

Wat rails en wissels gelegd. Een tijdrovend werkje om alles mooi passend op maat te krijgen.

 

31122015

Achtergrondje gemaakt, en de fabriek in gebruik genomen, de ketel in het ketelhuis wordt al opgestookt.

21122015

De jeugd vermaakt zich ook wel in de natuur.

En de avondmarkt voor het gemeentehuis is nog erg rustig.

20122015

Draden gesoldeerd, voor puntstuk polarisatie, aan wissels voor het schaduwstation.

23-09-2015

Railinfra heeft een aftakwissel gelegd.

En de aannemer heeft de 2 lichtmasten geplaats bij de goederenoverslag.

06-09-2015

De eerste lichtmast voor de goederenoverslag wordt binnengebracht achter een NS 2200 dieselloc.

10022015

Nieuwe Link op de website voor een On-line databse voor je modelspoor collectie: http://www.traindb.nl

09022015

We hebben enige tijd deze website niet bijgehaouden, maar willen dit vanaf nu weer gaan doen.

 

15112007
Gert Jan is de afgelopen dagen begonnen met het balastten van wat sporen.

Hier is hij begonnen met het balastten van de kopsporen van het kopstation. Of hij de rest daarvan nog gaat balastten zijn we nog niet over uit omdat daar straks de stationsoverkapping komt te staan, en je er verder niet veel meer van ziet.

Ikzelf ben bezig geweest met de bedrading van o.a. de diverse tafels en voor het aansluiten van de wisselmotoren van het schaduw station. Verder ben ik ook nog bezig geweest met het leggen van een stukje spoor op de tussen geplaatste tafel. We hebben nu een lang weekend en hopen dit weekeinde de boel zover voor elkaar te krijgen dat we rond kunnen rijden over de hoofdbaan.

 

02112007
Henk en Gert Jan
De afgelopen weken hebben we af en toe een half uurtje aan de ban gewerkt, vandaag hebben we door het regenachtige weer een boel gedaan op zolder. Bij het Station hebben we nog 2 kopsporen afgemaakt tot de juiste lengte. En op de laatste tafel hebben rails gelegd in de nieuwe ruimere boog.

Gert Jan is nog bezig geweest met het stations gebouw, hij heeft op het perron van het gebouw een aantal bankjes en poppetjes gelijmd waardoor het e.e.a. er gelijk een stuk leuker uitziet.

21-10-2007
Henk:
De afgelopen 14 dagen af en toe een poosje aan de baan gewerkt, ik ben begonnen met het lijmen van het kurk bed voor de grotere boog op de laatste tafel.

En op de eerste tafel zijn we begonnen met het op de juiste lengte brengen van de sporen op het kopstation. En op de plek waar het station komt te staan hebben we de verlichting voor het stationsgebouw gemonteerd. Links van en onderaan op de foto zie je nog een stukje van de stoep die we geplakt hebben van een faller plaat.

07-10-2007

Henk:
Na wat problemen met mijn server hier thuis staat de boel weer on-line. De afgelopen week heb ik van schaduwstaion het 2e spoor afgemaakt zie onderstaande foto. Het licht in de bedoeling hier de komende tijd nog een flink aantal sporen bij te maken.

Verder heb ik vandaag aan de laatste tafel een extra stuk bijgemaakt (zie foto) Waardoor ik de bocht wat ruimer kan maken als hij nu is.

En ik ben vandaag bezig geweest met het aanleggen van bedrading onder de de tafels en die bedrading naar buiten te brengen naar de kroonsteenstrips aan de voorkant van iedere tafel. De grote 8 voudige kroonsteenstrips die je hier onder de tafel ziet zitten zijn voor het aansluiten van de TILLIG wisselmotoren. De 2 voudige zijn voor de rijspanning van de verschillende sporen.

 

28-9-2007
Vandaag heb ik een bouwdoosje van faller in elkaar gezet. Het is een windmolen.

 

 

27-9-2007
Vandaag weer een half uurtje bezig geweest. Ik heb de rijdraden naar de strip voor op de tafel getrokken.

26-9-2007
Vandaag weer een uurtje bezig geweest, links onderaan op de foto hebben we een stuk spoor verlengd dat moet straks aan gaan sluiten op het stukje spoor wat nu achter de potten langs loopt. Onder de potten liggen net gelijmde stroken kurk waar de sporen op komen te liggen.

25-9-2007
Ik had vanavond een uurtje tijd en ben wat aan het schaduw station gaan rommelen, en heb het eerste spoor gelegd en gelijmd.

24-9-2007
De baan bestond uit 6 tafels nu zijn het er 7. Deze tafel hebben we er vandaag tussen gezet

 

??? tot en met 23-9-2007
Deze periode is heel lang we hebben toen van alles gedaan aan onze modelbaan.
Maar vanaf nu gaan we het bijhouden op onze site